تحولات منطقه

سرویس جاسوسی این رژیم جمع‌آوری اطلاعات درباره این جنبش،‌ فراگیری گویش و فرهنگ یمن را ضروری دیده‌ و آموزش آن به پرسنل خود را آغاز کرده است.

چالش بزرگ جاسوسان اسرائیلی؛ ناکامی در نفوذ به دنیای یمنی‌ها
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس؛ پس از اینکه جنبش انصارالله یمن با ادامه حمایت و پشتیبانی از مردم غزه و مقاومت فلسطین و حمله به مواضع رژیم صهیونیستی به چالشی برای تل‌آویو تبدیل شد، سرویس جاسوسی این رژیم جمع‌آوری اطلاعات درباره این جنبش،‌ فراگیری گویش و فرهنگ یمن را ضروری دیده‌ و آموزش آن به پرسنل خود را آغاز کرده است.  چراکه برخلاف جنبش حماس و حزب‌الله لبنان، جنبش انصارالله یمن چالشی است که سرویس‌های اطلاعات رژیم صهیونیستی قبلا با آن مواجه نشده‌اند.

روزنامه عبری‌زبان معاریو در گزارشی نوشت، تقریبا تا قبل از یک سال و دو ماه پیش، انصارالله یمن هدف نظارتی جامعه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی نبود. در طول سال‌های گذشته انصارالله تهدیدی برای این رژیم محسوب نمی‌شد و حتی تهدید ثانی هم نبود زیرا اولویت توجه سرویس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به این جنبش در کم‌ترین حد بوده و به گفته مسؤولان نظامی، چنین اولویتی تقریبا اصلا وجود نداشته است.

این روزنامه در گزارش خود آورده است، اما از بیش از یک سال پیش که مقاومت یمن وارد درگیری و جنگ مستقیم با رژیم صهیونیستی شد ،‌سرویس اطلاعات ارتش این رژیم دریافت که جمع‌آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها مستلزم وجود افرادی است که گویش‌های یمن را بدانند و بتوانند به این گویش‌ها صحبت کنند و بخوانند و همچنین دانشی از ذهنیت، فرهنگ و قیبله‌گرایی یمن داشته باشند. بنابراین سرویس اطلاعاتی صهیونیست به مشکل برخورد چرا که پیش از این در بیشتر موارد به جز ایران، جمع‌آوری اطلاعات تنها نیازمند مهارت زبان عربی بود.  

معاریو نوشت، در طول سال‌های گذشته سرویس اطلاعات رژیم صهیونیستی متوجه شده بود که چگونه اطلاعات را مطابق با محدودیت‌ها و چالش‌های عملیاتی و آموزش گویش مورد نیاز به آن دسته از پرسنلی که زبان عربی می‌دانند، از منطقه‌ای به منطقه دیگر منتقل کند اما یمن از نگاه جامعه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی متفاوت است زیرا گویش یمن مانند زبان عربی نیست و از سوی دیگر، سرویس اطلاعات متوجه شد که هیچ صهیونیست جوانی گویش‌های یمنی را در سطح خواندن و نوشتن نمی‌داند. مناطق مختلف یمن، گویش‌های متفاوتی دارند.

این روزنامه درباره دلیل عدم وجود افرادی که با گویش یمنی آشنا باشند، آورده است آخرین مهاجرت بزرگ از یمن به اراضی اشغالی در سال‌های ۱۹۴۹ و ۱۹۵۰ اتفاق افتاد و از این رو، اکثر مهاجران زبان مادری خود را کنار گذاشته‌اند و هم در خانه و هم در اجتماع به زبان عبری صحبت می‌کنند. بنابراین، برخلاف زبان‌های دیگر مهاجران، نسل جوان در اراضی اشغالی گویش یمنی نمی‌داند.

به گزارش این روزنامه، اخیرا دوره آموزشی گویش یمنی و مطالعات فرهنگ و قبیله یمن در پایگاه آموزشی اطلاعات در HD۱۵ افتتاح شد و هدف آن آموزش گروه‌هایی از نیروهای اطلاعاتی است که دفتر اطلاعات یمن را مدیریت خواهند کرد.

در این گزارش آمده است ارتش رژیم صهیونیستی اخیرا معلمانی را استخدام کرده است که گویش یمنی می‌دانند و به پرسنل سرویس اطلاعات این گویش را آموزش خواهند داد. در عین حال با توجه به این حقیقت که عربستان یک جنگ فرسایشی علیه انصارالله یمن به راه انداخت، اما در عمل، انصارالله شکست نخورد و عربستان مجبور شد بدون دستیابی به موفقیت قابل ذکری جنگ را متوقف کند، شبکه اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی تلاش دارد ذهنیت انصارالله را هم مورد مطالعه قرار دهد.

معاریو به نقل از یک مسؤول نظامی نوشت: در حال جمع‌آوری اهداف خاصی هستیم تا انصارالله را تحت تأثیر قرار دهیم اما روشن است که این چالشی است که قبلا با آن مواجه نبوده‌ایم.

در همبستگی با غزه که بیش از یک سال است که زیر حملات ارتش رژیم صهیونیستی قرار دارد، جنبش انصارالله یمن با موشک و پهپاد کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی را قرار می‌دهد. نیروهای مسلح یمن همچنین تاکنون تل‌آویو و تعدادی از مناطق و بنادر رژیم صهیونیستی را مورد حمله قرار داده‌اند.

در مقابل، ائتلاف دریایی آمریکا که انگلیس عمدتا در آن مشارکت دارد، حملات هوایی به مواضع انصارالله انجام می‌دهد. رژیم صهیونیستی نیز چندین منطقه را در یمن بمباران کرده است. با این حال ضربات یمنی‌ها به پیکره متجاوزان ادامه دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.